Máte radi varenie? Rozmýšľate pri nakupovaní potravín, aké potraviny vhodíte do košíka, aby boli pre Vaše zdravie čo najlepšie? Chceli by ste sa podeliť o svoje skúsenosti a spoznať nových ľudí, ktorí majú podobné záujmy a záľuby? Ak áno, ponúkame Vám možnosť zúčastniť sa zaujímavej skupinovej aktivity týkajúcej sa potravín a ich konzumácie.
Ak máte 65 a viac rokov, ponúkame Vám možnosť podieľať sa na projekte "Zapojenie konzumentov do vývoja nového produktu" - EIT Food RIS Consumer Engagement Labs.
Projekt je financovaný Európskym Inovačným a Technologickým Inštitútom, ktorý je súčasťou Európskej komisie, koordinovaný Varšavskou univerzitou a realizovaný na Slovensku prostredníctvom zapojenia Slovenskej Poľnohospodárskej Univerzity v Nitre, Fakulty biotechnológie a potravinárstva a Výskumného centra AgroBioTech.
Je to výnimočný projekt, v ktorom výskumníci, spoločnosti a seniori navrhujú nový potravinársky produkt, vhodný predovšetkým pre Vás - seniorov, tak aby spĺňal Vaše konkrétne zdravotné požiadavky a chuťové preferencie a následne bude predstavený na trh.
Najdôležitejšou časťou projektu je pútavý a inovatívny ONLINE SEMINÁR, počas ktorého budete mať príležitosť hovoriť o jedle, príprave jedla, stravovacích návykoch, zdieľať svoje skúsenosti s ostatnými účastníkmi a zúčastňovať sa tvorivých aktivít. Online semináre budú prebiehať len vo vybraných dňoch od 02. - 16. júna, 2020 a nebudú dlhšie ako 2 hodiny denne.
Všetky sekcie online semináru budú zahŕňať tímové aktivity, podporované profesionálnymi organizátormi a budú dôkladne vysvetlené, takže nebudete potrebovať odborné znalosti o potravinách, technológiách alebo inováciách. Všetko, čo potrebujete je počítač s internetovým pripojením.
Na konci týchto aktivít získate cenné skúsenosti s navrhovaním nových potravinových výrobkov a odporúčaniami stanovenými potravinárskymi spoločnosťami a predajcami, ako aj možnosťou oboznámenia sa s tvorivými postupmi, ktoré pomáhajú rozvíjať inovácie, spoznáte nových ľudí a pre každého účastníka je pripravené malé prekvapenie.