Podujatie EIT zamerané na budovanie kapacít v oblasti potravín: Zdravé potraviny a životné prostredie
Výskumné centrum AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre pozýva zástupcov agropotravinárskeho sektora na celodenné podujatie zamerané na budovanie kapacít, ktoré je venované výskumu, inováciám a spolupráci v oblasti udržateľných potravinových systémov. Program predstavuje vedeckú excelentnosť prostredníctvom prezentácií o imunite rastlín, vývoji funkčných potravín, fytonutrientoch, environmentálnych kontaminantoch a správaní spotrebiteľov, pričom zdôrazňuje prepojenie vedy, zdravia a udržateľnosti.
Okrem odborných prednášok podujatie zahŕňa interaktívnu sekciu o inovatívnych produktoch vyvinutých v potravinovom inkubátore SPU a diskusiu za okrúhlym stolom so zainteresovanými stranami z agropotravinárskeho sektora.